Sobre l’autora

Eulàlia Lledó Cunill Eulàlia Lledó Cunill

Eulàlia Lledó Cunill (www.eulalialledo.me) va néixer a Barcelona el 1952. És doctora en filologia romànica per la Universitat de Barcelona. És (amb alguna intermitència) professora de secundària a Barcelona, col·labora amb diferents universitats i pertany a diferents xarxes universitàries.

Es dedica des de fa ja molt de temps a la investigació dels biaixos sexistes i androcèntrics de la literatura i de la llengua, i també a analitzar-ne la repercussió que tenen en l’ensenyament.

Respecte a la literatura, a més de llegir, fa crítica literària, conferències, ponències, escriu articles i ressenyes sobre diferents aspectes de la literatura, principalment sobre les escriptures femenines. Dona finestrera (Barcelona: Laertes, 1997) i Dona balconera. A les penes, llibreries (Barcelona: Laertes, 2007) són un bon exponent de tot plegat. Pel que fa a la literatura castellana, té una debilitat per l’assaig Sor Juana Inés de la Cruz. La hiperbólica fineza (Barcelona: Laertes, 2007).

Quant a la llengua, es dedica a investigar el sexisme i l’androcentrisne en diferents àmbits; un petit tast general del que fa, es pot veure a De llengua, diferència i context (Barcelona: ICDs, 2007). Respecte al diccionari normatiu català i d’altres, ha publicat L’espai de les dones als diccionaris: silencis i presències (Vic: Eumo, 2005); sobre el normatiu castellà, De mujeres y diccionarios. Evolución de lo femenino en la 22ª edición del DRAE (Madrid: Instituto de la Mujer, 2004). Pel que fa a les notícies de premsa, especialment les de maltractaments i violència, cal citar l’article, “Sobre las palabras y las violencias en la prensa” (a La violencia en la imagen y en la palabra, p. 9-40. León: Adavas, 2006). Quant a les denominacions d’oficis, càrrecs i professions, cal esmentar Las profesiones de la A a la Z (Madrid: Instituto de la Mujer, 2006). Ha elaborat nombroses i diverses guies i manuals de recomanacions.

També treballa per un ensenyament educatiu. Cosa que l’ha portada a implicar-se en diferents i variats grups i seminaris de coeducació, a col·laborar amb els ICEs de la UB i de la UAB i a escriure diferents tipus de llibres i documents.

De vegades escriu sobre altres temes; el llibre La línia de flotació. Dietari intermitent (Tarragona: Arola, 2009) en mostraria alguns topants.

Fi del manual de llengua per visibilitzar la presència femenina

 Aquest llibre

 ha estat presentat

 a Barcelona el

 17 d’octubre de 2011